Вшанування героїв Крут


В день 94-ої річниці героїчної загибелі під Крутами оборонців Києва від російської навали, 29 січня 2012 р. в храмах Харківсько-Полтавської єпархії було відправлено заупокійні богослужіння.

Панахиду в Свято-Дмитрівському храмі м. Харкова очолив архиєпископ Ігор (Ісіченко). В проповіді владика Ігор вказав на переможний сенс загибелі за правду й небезпеку пасивности перед обличчям аґресивного зла. 

О 15.00 група священиків Київського деканату поклала квіти на могилу героїв Крут, на якій нещодавно було встановлено козацький хрест. Панахиду очолив декан о. Дмитро Присяжний. Співслужили прот. Сергій Ковальчук і прот. Валерій Копійка. Зі словом проповіді до вірних звернулись отці Дмитро Присяжний та Валерій Копійка. Фоторепортаж про панахиду вміщено за адресою: https://picasaweb.google.com/114248405139296196234/20120129 

У Харкові центральними вулицями міста «Студентська Свобода» провела несподівано масовий для столиці Слобожанщини смолоскипний Марш Героїв Крут. Марш закінчився біля пам’ятного знаку воїнам УПА, де прот. Віталій Зубак відправив панахиду й звернувся до присутніх із короткою проповіддю. На мітинґу виступили голова Харківської обласної організації ВО «Свобода» Ігор Швайка та  студент Мирослав Мисла.

Джерело: www.uapc.org.ua/ua/