11 березня 2012 року зусилями Львівського Ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозваного було організовано Шевченківський вечір


Оскільки вже тривалий час подібні заходи не проводилися православною громадою Львова, зібралося чимало інтелігенції та духовенства.

Вступне слово про Шевченка-біблеїста мав прот. Ігор Бурмило, настоятель Свято-Успенської церкви м. Львова. У промові священик наголосив на великий релігійний дух поезії, на неоціненний скарб, який має український народ. Доктор Роман Максимович зазначив, що саме в цей день -11 березня 150 років тому у Львові було вперше відслужено панахиду за Кобзарем.

Святкову програму продовжили вихованці недільної школи церкви Успіння Богородиці, а саме: Денис Соколов, Христина Лака, Христина Христук, Катруся та Данило Марунчаки, Олень та Анна Манохіні, Богдан Гамерник, Анна Цар, Олена Мельник та їхній наставник п. Юрій Федів. Мелодійно шевченківські твори «Заповіт»,  «Реве та стогне», «Було колись на Вкраїні» виконав Братський хор під орудою Ольги Деревецької.

Кульмінацією концерту став виступ знаної на Галичині та за її межами співачки Софії Федини, яка поруч із дикламуванням подала у новій формі творчість Шевченка.

Цього вечора вірші були прочитані і Костем Марковичем, Любою Хмелюк, Вірою Маркович та Володимиром Харком.

Неабияких зусиль доклали до проведення ведучі Оксана Христук та Володимир Харко.

Із завершальним подячним словом до присутніх звернувся Юрій Федів, голова організаційного комітету шевченківського вечора.