Свято Миколая


На свято Миколая з нетерпінням чекають дорослі і малі, до нього ретельно готуються усі (пишуть листи, малюють малюнки, стають найчемнішими за рік). Малеча знає, що зранку під подушкою знайдуть омріяні подарунки, а хто забажав чогось дуже великого – то обов’язково біля ліжка.

   За українською традицією св. Миколай приходить і у наші храми. 18 грудня Він завітав у Покровську церкву м. Львова, 19 – у м. Перемишль та м. Сянік, а 22 в Успенську ставропігію м. Львова. Але Добродійник не оминув жодної родини, де на нього чекали.
   Цей рік для Братства був особливо важливим, адже завдяки нашим зусиллям солодощі отримали вихованці Успенської церкви та українські діти в Польщі. Завдяки копіткій праці хористів та благодійників ми зуміли згуртувати свої сили довкола омріяного дітьми свята, підтвердити єдність українського народу, розділеного кордоном, та в хвилини радості бути разом.
   Завдяки старання добродійки Маріанни Ярої кордон не став на перепоні добрих стосунків між Братством та місцевих відділів ОУП (згуртованих при православних парафіях), а її авто стало наче колісниця святого Миколая, що везе подарунки до українських дітей.
   Тож дякуємо усім, хто прилучився до цієї праці, а особливо родинам Максимович, Банах та о. Михайла Садовського.

           Юрій Федів