О.Турчинов Патріарху Кирилу: «передайте В. Путіну, що необхідно припинити агресію стосовно українського народу»


У неділю відбулась телефонна розмова Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова з Патріархом Московським і всієї Русі Кирилом.

Під час розмови, що відбулась за ініціативи російської сторони, Олександр Турчинов розповів Патріарху Кирилу, що немає жодних підстав говорити про дискримінацію в Україні по мовному, національному чи релігійному принципу.

"Подібних фактів в нашій країні не було і не буде", - наголосив він.

Крім того, керівник парламенту акцентував на відсутності "юридичних, політичних чи будь-яких інших підстав для введення російського військового контингенту на півострів Крим".

"Блокування та захоплення цивільних та військових об'єктів становить реальну небезпеку для кримського населення", - додав він.

Олександр Турчинов попросив Патріарха передати президенту В. Путіну "про необхідність припинити агресію стосовно українського народу, що створює небезпеку для всього регіону та може привести до припинення наших добросусідських стосунків".

"Будь-які питання між нашими країнами повинні вирішуватись шляхом переговорів та на паритетних засадах, які повинні базуватись на взаємоповазі", - наголосив Голова Верховної Ради. Про це інформує сайт «Батькіщини».