У Львові пройшла звітно-виборча конференція Братства св. ап. Андрія Первозваного


6 грудня у приміщенні Львівського музею історії релігії (площа Музейна, 1) пройшла щорічна конференція Львівського ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозваного.

Цього року конференція була присвячена постаті Патріярха Димитрія, який був одним із ініціаторів відродження мирянського руху в УАПЦ на початку 1990-х років.

На захід прибули 59 представників 5 осередків Братства та почесні братчики в особі митр. прот. Ігоря Бурмила, митр. прот. Василія Луцишина та митр. прот. Миколи Кавчака.

Із вітальним словом до братчиків звернулися священики Успенської церкви о. Ігор Бурмило та о. Василь Луцишин, Голова Братства Роман Максимович.

Роман Максимович, як член Патріяршої ради УАПЦ та довголітній Голова Братства зачитав доповідь "Роль Патріярха Димитрія у житті Братства".

Присутні ознайомилися із звітом роботи Братства протягом 2015 року (доповідь о. д. Юрія Федіва, заступника голови Братства).

Цього року пройшли вибори Голови братства. Одноголосно керівником організації було вибрано о. диякона Юрія Федіва.

Також відбулося затвердження заступника Голови братства - Романа Максимовича та головного редактора братського видання газети "Успенська вежа" - Марії Горбаль.

На пропозицію новобраного керівництва Братства єпископу Херсонському і Миколаївському Борису та митр. прот. Нестору Василині було присвоєно титул "почесний братчик".