Щорічний фестиваль "Прощання з колядою" об'єднав українців трьох країн у спільній молитві


7 лютого у приміщенні Львівського державного драматичного театру ім. Марії Заньковецької відбувся XIX Фестиваль колядок «Прощання з колядою», який започаткований у 1997 р. з благословення Патріярха УАПЦ Димитрія, як перша розколяда для міста та щорічно організовується Львівським ставропігійним братством св. ап. Андрія Первозваного.

Цього року фестиваль пройшов у рамках вшанування 100-річчя від дня народження Патріярха Димитрія, яке церква офіційно розпочала святкувати 9 грудня.

Розпочався захід молитвою «Царю небесний» у виконанні хору церкви свв. апп. Петра і Павла м. Львова та благословенням Блаженнішого Макарія, Предстоятеля УАПЦ.

Із вітальним словом до громади звернувся мер м. Львова п. Андрій Садовий, який подякував за організацію культурного заходу для міста, де поєднюються і різні покоління і різні конфесії.

Для присутніх, яких було понад 900 осіб, колядували  хор «Ставрос» Львівського ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозваного, парафіяльні хори храмів УАПЦ св. Михаїла, свв. апп. Петра і Павла, Успіння Богрродиці, хор «Родина» Преображенської церкви УГКЦ м. Львова, ансамбль автентичного співу «Коралі», Народна капела бандуристок "Дзвіночок" Центру творчості дітей та юнацтва Галичини м. Львова, ансамбль «Сможенка» із с. Сможе Сколівського району, представники  української діаспори з  хор «Хвалім Господа» із с. Вишня Рівня в Румунії та «Співанка» із м. Мокре в Польщі, а також ансамбль «Лопєнка» із містечка Тісна у Польщі.

 Під час коляди відбувся благодійний збір коштів для медичних потреб учасників АТО. Всього було зібрано 19 600 грн. та 5 євро.

По закінченні розколяди від організаторів слова подяки склав голова Братства Юрій Федів. Блаженніший Макарій подякував організаторам та благодійникам за спільну працю, покликану на розвиток Церкви та українського суспільства.

Світлини Наталі Андріюк