У Кам'янці-Подільському вшанували Патріярха Димитрія


9 липня у районному будинку культури м. Кам'янця-Подільського Хмельницької області з благослословення Високопреосвященішого Романа - Митрополита Вінницького і Подільського було проведено урочистий вечір, присвячений 100 річчю від дня народження Патріярха УАПЦ Димитрія.

Молитвою "Отче наш" о. Михайла Вербицького у виконанні хору Львівського ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозваного "Ставрос" розпочався святковий вечір. 

Благословив початок заходу та виголосив доповідь про пастирське служіння Патріярха Преосвященіший Борис, єпископ Херсонський і Миколаївський, якому Владика Димитрій дав благословення на здобуття богословської освіти.

Своїми спогадами як про учителя та очільника Церкви поділився митр. прот. Валерій Копійка (настоятель церкви Різдва Богородиці м. Києва), який був канцлером Патріярхії УАПЦ за життя Патріярха Димитрія.

Донька Владики Димитрія віра Маркович розповіла про молитовний дух Патріярха. Саме молитва була головною засадою служіння і життя Святійшого Димитрія.  

До присутніх звернувся депутат Кам'янець-Подільської міської ради Цвігун Борис, який наголосив про необхідність проведення таких заходів, бо саме вони несуть інформацію про видатних людей нашої України.

Хор "Ставрос" виконав духовні твори, зокрема і "Стрілецьку Херувимську пісню" авторства Патріярха Димитрія. 

Поезію, яку написав Владика Димитрій читали Орислава Дяковська та Марта Гайова.

Цього ж дня присутні мали змогу побачити фільм "Десять років тиші", у якому Патріярх розповідає особисто про свою дослідницьку працю.

Прот. Ігор Герій (настоятель Богоявленської церкви УАПЦ) подякував від організаторів духовенству та вірним за працю по організації заходу.

Молитвою "Боже Великий, Єдиний" завершилися урочистості на Поділлі.