Відпуст у монастирі Положення ризи Пресвятої Богородиці в Ушні зібрав понад тисячу вірних


15 липня у монастирі Положення Ризи Пресвятої Богородиці УАПЦ в с. Ушня Золочівського району були проведені святкові відправи з нагоди престольного празнику святої обителі.

На відпуст прибули священики та миряни із усієї єпархії, а також гості із Рівенсько-Волинської єпархії УАПЦ на чолі із канцлером митр. прот. Володимиром Садовським.

Напередодні ввечері 14 липня була відслужена Всенічна відправа, на яку зібралися священики та миряни із Золочівського, Буського та Львівського деканатів.

Також цього дня пішу прощу організувала молодь парафії Св. Миколая с. Куровичі Золочівського деканату, парафії Покрови Пресвятої Богородиці с.Старий Яр Яворівського деканату та парафії Успіння Пресвятої Богородиці м. Миколаєва Миколаївського деканату. Після відправи молодь під керівництвом ієромонаха Онуфрія та вчителя основ християнської етики Марії Черняк-Павлуцької із с. Курович провели нічні чування.

Ранішню св. Літургію у храмі св. Онуфрія відслужили священики із Сокальського, Жовківсько-Кам'янка-Бузького та Золочівського деканатів. Очолив відправу митр. прот. Іван Бігун (с. Волиця Сокальського району). Супроводжував своїм співом парафіяльний хор Преображенської церкви с. Вирів Кам'янка-Бузького району.

Другу святочну св. Літургію очолив канцлер Львівської єпархії УАПЦ митр. прот. Володимир Целень у співслужінні 85 священиків УАПЦ.

Понад тисяча вірних із усіх деканатів та понад 200 причасників збагатило духом святу відправу. Співав хор храму св. Ольги с. Красне-2 Буського району.

Проповідь виголосив митр. прот. Юрій Юречко Золочівського деканату.

Після св. Літургії із словом подяки до духовенства та вірних звернувся митр. прот. Володимир Целень, який у своєму слові закликав до щирої молитви до Пресвятої Богородиці та необхідності відвідування св. Гори на Золочівщині, як духовного центру єпархії.

Опісля відбувся чин освячення води та хресний хід довкола монастирського комплексу.