Львівське ставропіігйне братство відвідало громаду УАПЦ м. Кропивницький


26-29 травня Львівське ставропігійне братство св. ап. Андрія Первозваного на запрошення вірних та настоятеля Свято-Володимирського храму о. Йосифа Дрекала відвідало громаду УАПЦ м. Кропивницького.

27 травня братчики відвідали музей-садибу Івана Тобілевича (Карпенка-Карого), де онука п. Валентина Тобілевич провела гарну пізнавальну і щиру екскурсію та розповіла про життя видатного театрала і культурного діяча України.

Цього дня Голова Братства о.д. Юрій Федів відвідав разом із Главою УАПЦ Блаженнішим Макарієм дитячий притулок м. Кропивницького. У рамках відзначення "Року захисту дитини", яке було проголошено Вселенським Патріярхом Святійшим Варфоломієм у 2017 році Братство прилучилося до передачі гуманітарної допомоги, яку зібрали разом із вихованцями недільної школи Успенської ставропігійної церкви м. Львова.

28 травня Блаженніший Макарій очолив св. Літургію у Свято-Володимирівському храмі. 

Цього дня для громади УАПЦ в м. Кроповницький відбулася значна подія у парафіяльному житті. Вперше Глава УАПЦ відвідав місто, очолив св. Літургію та звершив чин освячення надкупольного хреста.

При вході до храму чисельно Митрополита зустріли парафіяни, а вихованці недільної школи віршами і квітами висловили вдячність за візит Глави УАПЦ.

При вході настоятель храму прот. Йосиф Дрекало запросив Блаженнішого Макарія очолити молитву за вірних парафії та чисельних гостей, які цього дня прибули до храму.

У співслужінні священиків Кіровоградщини та Київщини Блаженніший Макарій очолив св. Літургію.

У часі св. Літургії на Малому вході Блаженніший Макарій нагородив церковними нагородами духовенство УАПЦ Кіровоградщини.

Мелодійно архієрейську св. Літургію супроводжував парафіяльний хор, який виконав твори велетнів української духовної спадщини о. Кирила Стеценка, о. Михайла Вербицького та ін.

Десятки маленьких парафіян цього дня отримали св. Причастя від Митрополита Макарія. Також значна частина громади приступили до св. Сповіді і св. Причастя.

Багато братчиків також прийняли  святі Тайни у цей святковий день.

У своєму слові Митрополит Макарій подякував громаді за вірність Українському Православ'ю, священику за титанічну працю у парафії і місті.

 Слова подяки лунали і настоятеля громади Блаженнішому Макарію, духовенству УАПЦ, яке прибуло розділити спільну молитву і радість громади.

Особливі слова подяки лунали і для Львівського ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозваного, які великою делегацією (30 осіб) на чолі із Головою о.д. Юрієм Федівим прибули на торжество громади УАПЦ Кропивницького.

Після відправи Блаженінший Макарій очолив чин освячення надкупольного хреста.

За жертовність і працю у житті громади Владика Макарій вручив церковні нагороди о. Йосифу, Дрекалу, регенту хору п. Світлані Ведуті, а також жертводавцям та членам парафіяльної ради та активним вірним.