В Україні вперше названо вулицю в честь Патріярха УАПЦ Димитрія


29 червня Депутати Винниківської міської ради прийняли рішення щодо найменування у м. Винниках  Львівської області вулиці в честь Патріярха УАПЦ Димитрія.

З метою вшанування та збереження пам’яті видатних жителів міста, що жили та працювали у Винниках, беручи до уваги рекомендації комісії з питань розвитку міста, зовнішньоекономічної діяльності та гуманітарної політики (протокол від 14.06.2017 № 15), керуючись ст. 37 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Винниківська міська рада вирішила: 

1. Проїзд, який сполучає вулиці Шевченка та Пушкіна іменувати вулицею Димитрія Патріярха та культурній споруді Релігійної громади УАПЦ парафії рівноапостольного князя Володимира Великого у м. Винники Личаківського району м. Львова присвоїти поштову адресу Патріярха Димитрія 2а. 

 ВКП «Добробут» у місячний термін виготовити та встановити таблиці з назвою вулиці.

Таким чином Винники стали першим містом в Україні, яке вшанувало пам'ять Патріярха Димитрія (Яреми) найменуванням вулиці. На жаль, Львівська міська рада 10 років не реагує на аналогічне зверненян духовенства та мирян УАПЦ. 

Парафія св. Володимира теж має дотичність до Патріярха Димитрія, оскільки чин освячення місця під спорудження храму очолював о. Володимир Ярема, я надкупольні хрести вже як Патріярх УАПЦ Димитрій.

У храмі Воскресіння Господнього м. Винник також частково збережені розсписи, які о. Володимир Ярема виконав будучи ще священиком.

Світлини із приватного архіву Марії Банах, освячення надкупольних хрестів храму св. Володимира 7 липня 1999 р.