Митрополит Андрій очолив святкування парафіяльного свята у храмі, в якому молитва проводиться понад 210 років


8 листопада Митрополит Галицький Андрій здійснив архіпастирську візитацію парафії УАПЦ с. Ганів Коломийського району Івано-Франківської області та очолив  святкування храмового празника і ювілей 210-річчя церкви.

Митрополит Андрій у співслужінні священиків Коломийського, Снятинського та Городенківського деканатів УАПЦ звершив Святу Літургію. Нагороджено Митрополичими грамотами та відзнаками достойних парафіян храму, а також настоятеля о. Андрія Кузьмина - Орденом Святого Апостола Андрія Первозванного.

"Це надзвичайний день, адже небагато святинь збереглось із такою історією, яка дійсно стверджує, що Україна справді православна держава, благословенна святим апостолом Андрієм Первозванним, який промовив: «Бачите ви гори ці? На горах цих засяє благодать Божа, буде місто велике і багато церков здвигне тут Бог». І піднявся він на гори ці, благословив їх, помолився Богу і зійшов з гори цієї, де пізніше постав Київ.

Святий рівноапостольний князь Володимир Великий, прийнявши апостольське благословіння, охрестив в православ’я український нарід. Тому ми, православні християни, радо приймаємо і шануємо слова засновника української Церкви, яка стала колискою всього українського народу"-зазначив о. Андрій Кузьмин.

За матеріялами прес-служби Коломийського деканату УАПЦ