Львівське ставропігійне братство провело щорічну звітно-виборчу конференцію


18 листопада Львівське ставропігійне братство св. ап. Андрія Первозваного провело щорічну звітно-виборчу конференцію/

Захід розпочався із молитви, яку очолив у каплиці Трьох Святителів 1578 р. о.-ректор Львівської духовної семінарії та Віце-президент Всеукраїнського біблійного товариства Василь Луцишин у співслужінні Миколаївського декана о. Романа Сотника.

Пізніше у Львівському музеї історії релігії пройшла урочиста академія, на якій із доповідями виступили представники духовенства і мирян УАПЦ.

Про погляд церкви на події 1932-33 та 1937 р., коли була знищені основа УАПЦ доповідь виголосив почесний братчик та настоятель Успенського ставропігійного храму м. Львова митр. прот. Ігор Бурмило. Свою доповідь священик побудував на висловлюваннях першого Митрополита  і священомученика Василія Липківського, якого Помісний собор УАПЦ 1997 р. причислив до лику святих Церкви та на проповідях Патріярха Димитрія.

Про єпископа Антона Гриневича УАПЦ 1920 р. розповів братчик і журналіст Тарас Вархоляк.

Про значення діяльності Братства та нову його нішу у суспільстві доповідь мав Роман Максимович, заступник Голови Братства та член Патріяршої Ради УАПЦ. 

Слова привітання та погляд щодо розвитку співпраці на освітньому і культурному рівнях висловили декани Миколаївського деканату митр. прот. Роман Сотник та Золочівського деканату митр. прот. Василь Саган.

Із звітом про роботу Братства виступив Голова о.д. Юрій Федів.

Згідно статуту Братства цього дня відбулися перевибори Голови та керівних органів.

Одноголосно на другу каденцію головування було вибрано о.д.Юрія Федіва, заступниками вибрано п.Романа Максимовича та п. Юрія Гринду.

В управу братства від Успенського осередку делеговано п. Віру Маркович, від Петро-Павлівського= п. Оксану Мончин, від Голосківського - п. Наталю Пецюх, від Миколаївського- п. Василя Ланчевича, від Винниківчан - п. Марію Банах.

Для присутніх виступив братський хор "Ставрос", який презентує організацію на Всеукраїнських та міжнародних фестивалях.

Спільною молитвою та подякою Богу завершилася XXVIII конференція Львівського ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозваного.