У Миколаєві освячено храм Свв. апп. Петра і Павла УАПЦ


На Півдні України 19 листопада освятили ще один храм УАПЦ. У м. Миколаєві по вул. Тернопільській (мікрорайон Балабанівка, Корабельний район) постала ще одна святиня - твердиня утвердження самостійності України: храм Свв. апп. Петра і Павла.

Чин освячення храму здійснив Митрополит Київський та Всєї України, Предстоятель УАПЦ Блаженніший Макарій та єпископ Херсонський і Миколаївський, Преосвященніший Борис. 

Цей храм був збудований силами місцевих мешканців за участю та під керівництвом отця Івана — настоятеля церкви митр. прот. Івана Дідуха, який вже багато років допомагає та  надихає безліч людей на добрі справи.

Незважаючи на дощ, велика кількість охочих громадян прийшли до храму, щоб приєднатися та розділити цю значну і світлу подію з прихожанами та Архієреями.

У гості завітали і священники з інших конфесій, які діють в Миколаєві.

Під час малого входу Митрополит Макарій нагородив настоятеля храму митр. прот. Івана Дідуха та Новокаховського декана митр. прот. Миколая Щуцького вищою церковною нагородою - правом носіння другого хреста, а священика Андрія Суддю возведено у сан протоієрея.

Наприкінці Літургії Блаженніший Митрополит Макарій привітав настоятеля та парафіян із довгоочікуваною подією у їхньому житті – освяченням храму. Предстоятель УАПЦ висловловив вдячність митр. прот. Івану Дідуху настоятелю даної парафії, стараннями та працею якого було збудовано цей величавий храм.

"Разом з мурами збудована жива парафія. Це можна було побачити і я радію із цього, що цього дня до таїнства Євхаристії було понад 50 причасників. Храм оздоблений новим іконостасОм, який виготовлено у м. Самборі Львівської області. Цей позитивний результат є завдяки копіткій праці її настоятеля о. Івана, що будує храм душі, веде увірену Йому паству до спасіння через молитву і працю з парафіянами" - зазаначив Преосвященніший Борис, єпископ Херсонський і Миколаївський, керуючий Таврійською єпархією УАПЦ.