Родина Патріярха Димитрія передала Львівській громаді 8 тис. книг


Родина Патріарха УАПЦ Димитрія (Яреми), яка у 2008 р. отримала звання від Львівської міської ради статус "Шляхетна львівська родина" передала до Львівської національної наукової бібліотеки ім. Василя Стефаника 8 тис. книг.

"Процес передання книг розпочався 2 роки тому за одностайним рішенням родини, яка сьогодні налічує понад 60 осіб"- розповідає громадська діячка п. Віра Маркович, донька Патріярха Димитрія. "Перші книги тато передав сам у фонди бібліотеки ще в 1958 р., і ми маємо документ, що це засвідчує".

Частина книгозбірні, яка налічує понад 8 тис. книг в основі має три напрямки: богословська, мистецька та нотні збірники. "Патріарх і наш тато завжди вважав, що ікона і книга має служити людям, тому все, що мав, старався передати по церквах або бібліотеках"- розповідає п. Данило Ярема.

Отець Володимир Ярема був знаний за життя як поціновувач рідкісної наукової книги. Багато друзів, як хотіли зробити цінний подарунок,  робили його у формі книги.

17 серпня о 11,30 у Львівській національній бібліотеці ім. Василя Стефаника відбудеться презентація процесу передання книгозбірні, який відвідає Блаженніший Епіфаній, Митрополит Київський і всієї України.

У експозиції наукові працівники розмістили найцінніші книги, стародруки та авторські книги, які протягом життя були придбані священиком-науковцем.