22 листопада Перемиська громада відзначила 75-ту річницю Голодомору в Україні


Центром відзначення сумної річниці стала українська катедра св. пр. Івана Хрестителя. Спільно із греко-католиками за душі усопших молилася православна громада Перемишля.

Панахиду за жертви Голодомору очолив Митрополит Перемисько-Варшавський Іван Мартиняк. Після молитов Марія Туцька Голова Перемиського відділу ОУП привітала усіх прибулих та запросила до вислухання реферат про "Репресії та голодомори на Україні в XX ст.", який зачитала Ксеня Онишканич. Опісля молодь з перемиської української гімназії ім. М. Шашкевича представила художню програму про Голодомор опрацьовану через пані Анну Леськів. Під звуки дзвону Івана духовенство та вірні процесійно вийшли на прицерковну площу і запалили свічки пам`яті жертвам Голодомору в Україні.

У цей вечір відбулося також відкриття виставки «Великий голод в Україні 1932-1933», підготовленої відділенням Інституту національної пам’яті в Кракові. В скорботних святкуваннях взяли участь: Генеральний консул України в Любліні Олег Горбенко, Президент міста Перемишля Роберт Хома, Голова Міської ради Марек Жонса управа та члени ОУП, дирекція та вчителі української школи в Перемишлі.

23 листопада по усіх українських православних парафіях Польщі була відслужена панахида за жертвами геноциду українського народу 1932-33 рр.