УПЦ (МП) закликає Патріарха Кирила не допустити кровопролиття в Україні


Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри УПЦ (МП) митрополит Онуфрій (Березовський) надіслав лист Патріарху РПЦ Кирилові, у якому закликав «зробити все можливе, щоб не допустити кровопролиття на території України». Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП).

«Сьогодні Україна переживає без перебільшення найважчий момент у своїй новітній історії. Після тримісячної суспільно-політичної кризи, кривавого протистояння в самому центрі Києва та загибелі десятків людей, ми опинилися перед ще одним не менш грізним випробуванням.

1 березня з вуст офіційних осіб Російської Федерації прозвучали заяви про можливе введення в Україні обмеженого контингенту російських військ. Якщо це трапиться, український і російський народи виявляться втягнутими в протистояння, яке матиме катастрофічні наслідки для наших країн.

Як Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри звертаюся до Вас, Ваша Святосте, з проханням зробити все можливе, щоб не допустити кровопролиття на території України. Прошу Вас підняти свій голос про збереження цілісності території Української держави.

У цю важку годину ми підносимо гарячі молитви до Господа нашого Ісуса Христа, щоб Він за молитвами Пречистої Своєї Матері, вберіг нас від зіткнення братніх російського та українського народів», - йдеться у листі митрополита УПЦ (МП).