У Львові стартує проект «Християнський кінематограф»


У рамках реалізації проекту «Духовна велич Львова» колектив управління внутрішньої політики ЛМР започатковує рубрику «Християнський кінематограф: правда та містифікації», яка має на меті висвітлити вплив релігійного кінематографу на свідомість суспільства загалом та кожної особистості зокрема. Про це інформує прес-служба ЛМР.

 «Насамперед, метою цього проекту є продемонструвати різнобічність християнського кінематографу, взаємозв’язок релігійного контексту нашого життя із нормами сучасного суспільства. Досліджуючи християнське кіно, проект ставить перед собою завдання продемонструвати, що основою кінематографу є не тільки інфотеймент, а й важлива просвітницька функція. У рамках проекту буде розглянуте голлівудське кіно, артхаусні фільми, радянський кінематограф, українське поетичне кіно та усі проекції кінематографу XXI століття», – розповідає керівник проекту Євген Бойко.

Творці проекту прагнуть продемонструвати, як християнське кіно може стати шляхом до примирення суспільства, або навпаки, спровокувати агресивні настрої, тобто маніпулювати громадянською думкою.