25 річниця третього відродження УАПЦ


19 серпня вірні УАПЦ разом із духовенством відзначили 25 річницю відродження УАПЦ. Святкування відбулося скромно і без широкого розголосу у зв'язку із подіями в Україні та жалобою у Львові зокрема. Зранку у Петро-Павлівському храмі було відслужено св. Літургію, яку очолили митрополити Львівський Макарій та Івано-Франківський Андрій. Зокрема у проповіді було згадано слвні часи розвитку УАПЦ, її встановлення та вплив львівських священиків о. Володимира Яреми, о. Івана Пашулі на розвиток духовного житття в Україні та за її межами.

Після богослужіння митрополит Макарій нагородив Петра Колодія, голову Львівської обласної ради (парафіянина Успенської церкви) та мера Львова п. Андрія Садового подячними благословенними грамотами.

Було відслужено панахиду на могилі Патріярха Димитрія.

Ввечері у Будинку розвитку дитячої творчості на пл. Петрушевича пройшла урочиста академія, яка була приурочена 25-річчя відродження УАПЦ.

З доповіддю виступив о. Микола Кавчак, відбулася презентація фільму про життя Церкви на Львівщині протягом 25 років.

Творчу програму провадив о. протодиякон Тарас Солук, виступали хори храму Свв. апп. Петра і Павла та "Ставрос" Львівського ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозваного.

З подячним словом виступив митрополит Львівський Макарій, який подякував вірним за молитву та утвердження УАПЦ.