25 років відродження нашого Братства


З нагоди ювілею братства 13 грудня в Успенській церкві м. Львова відбулася урочиста літургія, яку очолив Львівський митрополит УАПЦ Владика Макарій. На свято прибули представники братств та духовенства із Львівщини, Харкова, Миколаєва, Полтави, Кіровограда

Крім того, у приміщенні Львівського музею історії релігії відбулася урочиста академія на яку прибули братчики із львівських церквов Успіння Богородиці, Успіння пр. Анни, Преображення ГНІХ, Свв. апп. Петра і Павла, Рівнап. Володимира Великого (Винники), Різдва Івана Хрестителя. Перед присутніми із доповідями про історичну роль у минулому та сучасному виступили голова братства Володимир Харко та заступник Юрій Федів. З вітальним словом до присутніх звернулися митрополит Львівський Макарій, о. ВасильСаган, колишні голови Богдан Рожак, Роман Максимович та Тарас Дмитрик, представники територіальних братств. Надійшло також вітання від архієпископа Харківського і Полтавського Ігоря та Сянніцького відділення ОУП. Музичний супровід надав братський хор «Ставрос».

Братство, як і 25 років тому, є активною організацією,  видає часопис «Успенська вежа», має хоровий колектив "Ставрос", займається поширенням духовного шкільництва та підтримкою відносин із діаспорною частиною православних українців.