Розколяда у храмі Успіння Богородиці УАПЦ м. Миколаєва Львівської області


Родинне і справді величне свято розколяди 14 лютого проведено у деканальному храмі Успення Богородиці УАПЦ м. Миколаєва Львівської області.
"Вашінгтонська парафія", як часто називають цей храм, бо власне побудований за проектом української церкви у США  вперше відкрив двері для багатьох колективів, які скромно, проте, велично колядою прославили народження Христа.
Скромно не за звучанням, а за людською природою, бо багато львівських колективів мають чого почерпнути у цих людей. Найменший деканат у Львівській єпархії УАПЦ, який складається тільки із трьох парафій вперше зібрав на свято розколяди хористів із своїх парафій, приїхали також друзі громади - хор "Ставрос" Львівського ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозваного із м. Львова та ще багато гостей із Львова та Миколаєва.
З приходом до цієї громади о. Романа Сотника ожило все: парафіяльне життя, збудовано храм, місто пишається таким священиком - добрим пастирем і хорошим батьком. Історія братства та громади сягає давніх дев''яностих, з моменту її заснування. 
Коли засновували громаду, закладали перший камінь, піднімали перші хрести на куполи, святкували 20-ліття громади - в ці дні ми були завжди разом.
14 лютого наш братський хор "Ставрос" теж завітав до цієї гарної і дружньої родини, яка разом будує добре і християнське суспільство у Миколаєві, за що мають повагу від усіх мешканців міста та району.