Зустріч крайових Братств у Каневі


15-16 травня 2010 р. у м. Каневі пройшла щорічна зустріч крайових Братств св. ап. Андрія Первозваного Української Автокефальної Православної Церкви.

Розпочалася зустріч із молебня до Спасителя у храмі Преображення ГНІХ м. Канева. Потім всі представники мирян і духовенства вирушили до Чернечої гори. Біля могили Т.Г. Шевченка була відслужена панахида. Панахиду правили прот. Валерій Копійка (Київ) та о. Володимир Червонников (Канів). Співав хор Львівського Крайового Ставропігійного Братства св. ап. Андрія Первозваного. Крім представників осередків Братства апостола Андрія Первозваного на зустрічі присутні група православних українців із Польщі та журналіст Олександр Солдатов з Москви.

Після обіду відбулася національна конференція Всеукраїнського Братства св. ап. Андрія Первозваного, у якій взяли участь представники крайових Братств Києва, Львова, Харкова, Кіровограду, Канева та інших міст.

Після молитви до присутніх із привітальним словом від духівника Братства архиєпископа Харківвського і Полтавського УАПЦ Ігоря Ісіченка звернувся о. Володимир Червонніков, настоятель канівських парафій УАПЦ. Зокрема, у посланні до мирян йдеться про нелегке сьогодення та відчуття відповідальності за українську державу кожного зокрема, про необхідність особистої та спільнотної молитви за Україну.

«...Нині ми маємо самі давати взірець єдности й творити довкола себе атмосферу національної солідарности. З глибокою вдячністю від усього клиру маю відзначити стійкість наших крайових братств, насамперед Львівського і Харківського, в протистоянні нав’язуваним Церкві розколам. Саме ваші тверді, виважені й послідовні позиції дають надію на реальність подолання розколу, на звільнення Української Автокефальної Православної Церкви від руйнівних елементів, нав’язаних нам іззовні.

   У результаті спільної діяльності Харківського та Львівського Братств було прийнято ухвали та звернення до мирян й клиру УАПЦ в Україні та звернення до клиру і мирян Української Православної Церкви за межами України.

Завершилася зустріч спільною св. Літургією у храмі Преображення ГНІХ м. Канева.