Братчики відвідали урочисті заходи у Мостиському деканаті, присвячені Патріярху Димитрію


30 жовтня зусиллями Мостиського деканату Львівської єпархії УАПЦ у м. Судова Вишня урочисто проведено пам'ятний вечір, який було приурочено 100 річчю від дня народження Патріярха Димитрія.

Святкування розпочалося в історичній деканальній церкві св. Тройці. Св. Літургію очолив Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, керуючий Львівською єпархією. Владиці співслужили 18 священиків Мостиського деканату.

По обіді у районному будинку культури пройшов вечір пам’яті Патріярха Димитрія, присвячений 100 річчю від дня народження.

На запрошення духовенства Мостищини у святкуванні взяли участь представники Братства. Слово від родини мала п. Віра Маркович. Також від Братства до духовенства звернулися Голова Братства о. диякон Юрій Федів та п. Люба Хмелюк.

Музичну сторону заходу показали парафіяльні хори м. Судова Вишня, с. Поповичі та с. Липники.

До присутніх звернувся Митрополит Макарій, донька Патріярха Віра Маркович, племінник Олександр Ярема та Голова Мостиської райдержадміністрації Буняк Степан.

Молодь м. Судова Вишня декламувала вірші Патріярха Димитрія, а колективи виконали улюблений твір Владики «Отче наш» авторства о. Михайла Вербицького.

Голова Мостиської райдержадміністрації Буняк Степан Остапович подякував організаторам за проведення ювілейного вечора, оскільки саме такі заходи дають людям пізнавати нові сторінки нашої історії, пам’ятати про Велетнів духу та знайомитися із великою спадщиною, яку ми повинні берегти та передавати майбутньому поколінню.

Владика Макарій подякував організаторам святкування о. Івану Тиндику, о. Володимиру Турку, Голові Мостиської райдержадміністрації, а також усім колективам та присутнім за небайдужість і працю у вивчення та дослідження життєвого шляху Патріярха Димитрія.

Спільним виконанням молитви за Україну завершилися урочистості у м. Судовій Вишні.