НОВИНИ ЛЬВІВСЬКОЇ ЄПАРХІЇ. ЖОВТЕНЬ.


03 жовтня Архиєпископ Львівський здійснив візитацію парафії у м. Кам’янці–Бузькій. Маленька громада, яка утворена у 2009 р. за короткий термін спорудила каплицю, упорядкувала подвір’я. В цей день у співслужінні духовенства жовківського деканату Владика Макарій здійснив чин освячення храму та очолив святкову Літургію. Після відправи Владика вручив благословенні грамоти та подякував отцю-настоятелю за велику працю із парафіянами та розбудову УАПЦ у регіоні. Завершилися урочистості хресним ходом та уставним многоліттям.

14 жовтня 2010 р. Архиєпископ Макарій здійснив візитацію парафії Покрови Пресвятої Богородиці с. Розсохи Перемишлянського району. У співслужінні духовенства деканату Владика очолив святу Літургію у храмі, якому виповнюється цього року 97 років.

З нагоди ювілею настоятеля храму та благочинного перемишлянського деканату о. Василя Довгого, якому 14 жовтня виповнилося 60 років, правлячий архипастир склав від духовенства та вірних УАПЦ найщиріші вітання.

Завершилися урочистості малим освяченням води та хресним ходом довкола старовинного храму Покрови Богородиці.

 

17 жовтня 2010 р. Владика Макарій здійснив візитацію парафії Покрови Пресвятої Богородиці с. Лукавець Підкаменського деканату, що у Бродівському районі на Львівщині. З нагоди 270-ліття побудови храму Архиєпископ Макарій очолив св. Літургію у співслужінні духовенства Підкаменського та Золочівського деканатів. Після відправи Владика подякував парафіянам за вірність правосла’ю та УАПЦ та привітав настоятеля о. Івана Витрикуша і громаду із величним святом парафії. Після обіду у народному домі культури відбувся святковий вечір, присвячений цій події, на якому були присутні духовенство, мешканці та гості села, які прибули розділити радість торжества.