Родинна коляда поєднала у Золочеві воєдино колективи з різних міст і конфесій


4 лютого у деканальній парафії УАПЦ св. Софії пройшов регіональний фестиваль "Прощання з колядою".

Цьогорічна різдвяна зустріч мала свою тему - "Родинна коляда".  За словами організатора заходу п. Нелі Мельник, коляда завжи збирає родину, яку можна розуміти і в ширшому плані - християнську сім'ю.

З благословенням до присутніх, які прийшли до храму св. Софії із м. Золочева та довколишніх сіл, звернувся Золочівський декан і настоятель церкви митр. прот. Василь Саган.

Цього дня присутнім показали свою творчість колективи із Золочівщини (м. Золочів, с. Куровичі, с. Стадня, с. Сасів, м. Глиняни, с. Білий Камінь) і м. Львова (Хор "Львівського ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозваного "Ставрос" та хор ""Dominus" церкви Собору Івана Хрестителя УГКЦ м. Львова).

Зустріч провадив настоятель храмів УАПЦ с. Єлиховичі і Городилів митр. прот. Юрій Юречко.

Крім хорових колективів цього дня колядували і сімейні формації: батьки із дітьми, сестри, чоловік з дружиною, тобто було зібрано також родинні творчі колективи.

Спільна коляда "Бог Предвічний" зєднав воєдино усі колективи, які цього дня прославляли псальмами народження Спасителя.

У подячному слові Голова Львівського ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозваного о.д. Юрій Федів нагадав про традицію фестивалю "Прощання з колядою", яку розпочало Братство із благословення Патріярха Димитрія у 1997 р. та подякував о. Василю Сагану і п. Нелі Мельник за активну працю у розвитку у популяризації різдвяних традицій українського народу.