У м. Боярці пом'янули Володимира Самійленка у 154 р. від дня Його народження


3 лютого, на 154 річницю від дня народження Володимира Самійленка, небайдужі боярчани вшанували пам’ять великого письменника і поета. Біля останнього місця спочинку  Самійленка читали його твори, згадували минуле та говорили про майбутнє. Мітинг щороку відбувається з ініціативи Боярського краєзнавчого музею.

Настоятель Свято-покровської парафії УАПЦ м. Боярки отець Димитрій провів панахиду.  Після того  заступник боярського міського голови з питань житлово-комунального господарства Віталій Мазурець та провідний спеціаліст відділу з питань освіти, культури, молоді, спорту та соціального захисту виконавчого комітету Боярської міської ради Мар’яна Слєпова поклали квіти від міської ради до могили Володимира Самійленка.

Серед тих, хто прийшов вшанувати пам’ять видатного письменника і поета були відомі талановиті боярчани, лауреати премії ім. В.Самійленка: поетеса, голова Боярського Мистецького братства Тетяна Зубкова, громадський активіст та лікар Володимир Вітюк, поет Віталій Приймаченко.

Проте не тільки дорослі пам’ятають і шанують Володимира Самійленка. Вірш великого письменника і поета читала вихованиця Києво-Святошинського районного центру творчості молоді “Оберіг”  Катерина Хруленко.

До слова була також запрошена співавтор проекту-переможця Бюджету Участі щодо облаштування пам’ятного меморіалу Володимиру Самійленку, Альона Сірант. Громалська активістка висловила сподівання, що наступного року на річницю дня народження Володимира Самійленка вже більша кількість поціновувачів творчості великого письменника і поета буде збиратися біля нового меморіалу ,котрий, за  правилами Бюджету Участі, має бути встановлений протягом року.

За матеріалами mistoboyarka.gov.ua