1030 років з часу Хрещення Київської Русі відзначатиметься цьогоріч на державному рівні,- постанова ВРУ


Цього року на державному рівні серед інших відзначатимуться такі пам’ятні дати та ювілеї:1030 років з часу хрещення Київської Русі (988) та 1000 років з дня першого богослужіння у Софійському соборі в місті Києві (24.05.1018).

Постанову "Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2018 році" №7274 прийняла 8 лютого Верховна Рада України.

Цієї Постановою визначено перелік найважливіших подій у суспільно-політичному житті України та ювілеїв видатних осіб, які у 2018 році повинні відзначатися на загальнодержавному рівні, створюються належні правові підстави для організаційної підготовки до їх відзначення. Постанову №7274 внесли  народні депутати України – члени Комітету з питань культури і духовності В. Єленський, М. Княжицький, Я. Лесюк.

У пояснювальній записці щодо обґрунтування необхідності прийняття цієї Постанови сказано: «Відзначення на загальнодержавному рівні річниць важливих подій в суспільно-політичному житті України та ювілеїв видатних осіб є важливою складовою державної політики національної пам’яті, що сприяє консолідації суспільства та розвитку історичної свідомості Українського народу, збереження національної пам’яті».