У Куровичах на Львівщині організували захід, присвячений Патріярху Мстиславу


25 березня у с. Куровичі Золочівського району громада УАПЦ організувала вечір-пам'яті Патріярха Мстислава, на який прибув о.декан Василь Саган, голова сільської ради п. Володимир Чорнопис, представники Львівського ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозваного.

Захід розпочався із спільного виконання молитви "Отче наш"  М. Леонтовича.

Настоятель парафії о. Михайло Коротницький згадав коротку зустріч Патріярха Мстислава із громадою села у 1990 р., коли Святійший проїждав через село зі Львова до Івано-Франківська.

У своємо слові о. Василь Саган зупинився на величі постаті Патріярха Мстислава, розповів про внесок у розбудову української незалежності та порівняв інформаційну війну 1990 із сучасною проти УАПЦ та її очорнення.

У своєму слові Голова Львівського ставропігійного братства св ап Андрія Первозваного о. д. Юрій Федів зосередив увагу на значенні постаті Патріярха Мстислава, його зв'язку із Галичиною, зокрема Львовом та Івано-Франківськом. Також у архівах Братства зберігся відеозапис візиту Патріярха Мстислава у с. Куровичі. Цього дня відеоролик був переданий у архів села, присутні мали змогу поринути у 1990й рік.

Жителі села і гості переглянули фільм "Голгофа Патріарха Мстислава" та почули пастирські настанови Святійшого Патріарха Мстислава.

У часі проведення вечора присутні мали змогу почути духовні піснеспіви у виконанні народного хору "Колос" с. Куровичі та квартету братського хору "Ставрос".