В центрі Києва зарєстровано рекорд - прочитали всю Біблію за 77 годин


Цілодобовий марафон читання Біблії упродовж чотирьох днів з 5 по 8 серпня проходив на Софійській площі Києва. Національне читання здійснювалося в рамках Року Божого Слова за ініціативи Українського біблійного товариства. Унікальна акція номінована в Національний реєстр рекордів України.  

 У публічному читанні взяли участь понад 320 читців, серед яких глави та представники церков, священнослужителі, державні діячі, представники влади та іноземні гості. 

Зокрема, сеерд учасників: міністр культури України Євген Ніщук, уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, начальник управління культури, національностей і релігій Київської облдержадміністрації Ігор Подолянець, народні депутати Павло Унгурян, Ганна Гопко і багато інших. 

Завершальним акордом акції став виступ хорового складу Київського симфонічного оркестру та хору під керівництвом Веса Дженсена. Усі твори були переспівом біблійних текстів.

Відтак упродовж 77 годин звучало Боже Слово для городян, туристів і глядачів прямої трансляції. Поруч із читанням кожен охочий міг долучитися до створення Рукописної Біблії, що у свою чергу є унікальною акцією, номінованою в Національний реєстр рекордів України.

Мета заходу − привернути увагу українського суспільства до Біблії не лише як древньої книги, значущої та історично-цінної спадщини, а й у якості доступного, актуального джерела мудрості і морально-етичних норм для сучасності.

Такі заходи слугують для того, аби зосередити погляд суспільства і кожного з нас зокрема на щоденному читанні і перебуванні в Слові. На Слові, яке все ще не втратило свого богонатхнення і сили, щоб змінювати, відновлювати, уздоровлювати, та головне – рятувати від майбутнього гніву Божого, який чекає усіх непокірних Його Слову.

Ректор Львівської духовної семінарії УАПЦ митр. прот. Василь Луцишин, як Віце-президет Українського біблійного товариства розпочинав читання св. Письма.