Золочівська громада УАПЦ організувала щорічний дитячий православний табір


Третій дитячий християнський табір «Свята Софія» організований парафію Св. Софії УАПЦ м. Золочів відбувся в період з 1 серпня  по 7 серпня 2018 року на базі ДПЗВ «Сокіл», що  розташований у сосновому ліс на віддалі 3 км від с. Сасів, Золочівського району Львівської області. Духовний наставник «Святої Софії» та організатор - Золочівський декан УАПЦ о. Василь Саган.

Завдяки злагодженій  роботі вихователів - волонтерів, з дітьми проводились різноманітні майстер-класи ( Джула Л.Р.), творчі завдання організаційного характеру (Мельник Н.Й.), заняття в художньому гуртку ліплення  та малюнку (Городецька Н.Р., Янішевська Н.С.), в театральній студії (Мельник Н.Й.). Під час табірної зміни до дітей завітала Ольга Кіс – майстер поетичного слова та громадський діяч Золочівщини. У формі квесту-гри проведено цікавий захід вчителями християнської етики Фірак О.І. та Фірак У.І. У цьому році протягом усієї табірної зміни діяла фотостудія під керівництвом Джули Л.Р. Щодня діти мали змогу займатися в хореографічному гуртку та вивчити чудові танцювальні композиції (Боднар Т.), а також прийняти участь в спортивних іграх та змаганнях (Буй І.П.).

Показовим став футбольний матч з командою під наставництвом отця Івана Гірняка с.Колтів та с.Хмелева «Надбужжя». Вихованців  табору розважали аніматори Марта та Вероніка з м.Львів.

В дні відкриття та закриття табірної зміни відбувся чудовий  фестиваль талантів християнського гурту – «Ми усі Божі діти». Також до дітей завітав з концертною програмою Народний вокальний ансамбль «Криниці» та автор- виконавець Ігор Войтович. В таборі діяв вечірній кінотеатр.

         Власне,  християнський табір «Свята Софія» окрім головної духовної складової, має мистецько-краєзнавче спрямування. Учасники християнського гурту мали змогу побувати в храмі Св. Софії м. Золочів , в Золочівському та Олеському замках , відвідати монастир та костел в Підгірцях.

 За період табірної зміни діти були присутніми на Божественній Літургії , приступати до Сповіді та Святого Причастя, спільно молитися зранку та дякувати Богові за прожитий день ввечері.

          "Чудовий відпочинок з Богом!! Ми молилися, відвідували храми та мистецькі споруди Надбужжя, багато співали, малювали, танцювали, ліпили, вирізали, створювали чудові витвори ужиткового мистецтва, прикраси. А ще ми грали в футбол та різноманітні ігри , добре їли здорову їжу і дихали цілющим прикарпатським повітрям! Сім чудових днів у молитві та спілкуванні!

        Щиру подяку складаємо всім, хто своїми стараннями  і доброю волею дали життя цьому християнському проекту! Від усіх учасників «Святої Софії» велике спасибі!!!" - зазначила організатор проекту п. Неля Мельник - диригент деканальної парафії св Софії УАПЦ м. Золочева